31.3.2022

Luo uusi tapa 30:ssä päivässä tasapainoisessa feminiini ja maskuliinienergiassa + tulostettava päivyri

Millaisia tapoja sinulla on? Entä milloin olet viimeksi ottanut käyttöön uuden tavan? Millä pienellä yksittäisellä tavalla sinä voisit tehdä suurimman muutoksen elämääsi? Entä millaisesta energiasta käsin sinä luot tapojasi?  Tässä blogitekstissä annan sinulle vinkkini siihen kuinka otsikon sanoin sinun on mahdollista “luo uusi tapa 30:ssä päivässä tasapainossa feminiini ja maskuliinienergiassa”.

On olemassa erilaisia tutkimustuloksia siitä, kuinka kauan uuden tavan muodostuminen kestää. Jotkin tutkimustulokset sanovat sen kestävän noin 21 päivää ja taas toiset sanovat siihen menevän jopa 90 päivää. Uskon, että tapojen muodostukseen kestävä aika voi vaihdella eri ihmisten ja tapojen välillä, riippuen siitä, millaista tapaa on muodostamassa ja siitä, kuinka tapaa muodostaa. Kuitenkin yleisesti hyvänä on pidetty 30 päivän jaksoa uuden tavan juurruttamisessa ja olen myös kokenut tuon ajanjakson itselleni sopivaksi.

Jos päättäisit kokeilla joka kuukausi jotain pientä uutta tapaa, olisi sinulla jo vuoden lopuksi 12 uutta tapaa. Uusien tapojen ei tarvitse olla isoja. Jo aivan pienetkin uudet tavat luovat suuren vaikutuksen ja muutoksen kertautuessaan. Pienistä tavoista kasvaa iso puro ja puroista joki. Mitä uusia tapoja sinä kokeilisit arjessasi, jos saisit päättää?

Kun ajattelemme muutosta, yritämme usein haukata liian ison palasen. “Haluan uudet aamurutiinit”, “Juoksen päivittäin 5 kilometriä”, “Syön joka aterialla kasviksia” tai “Kirjaan ylös aivan kaiken ostamani kategorioittain”. Tällaiset tavat ovat jo ihan alun alkujaankin tuomittuja epäonnistumaan. Ne eivät ole hyviä kahdesta syystä. 1. Ne ovat liian isoja ja 2. Et kuuntele itseäsi ja etkä etene lempeydellä eteenpäin, käyttäen feminiiniäsi.

Paneudutaan hieman näihin kahteen syyhyn miksi uusien tapojen käyttöönotto voi epäonnistua. Ensiksi, mikäli haluamme onnistua, tulisi meidän valita mahdollisimman pieni uusi tapa, jota voimme lähteä toteuttamaan. Esimerkiksi “Pysähdyn heti herättyäni kiitollisuuden äärelle sängyssäni, sanon ääneen yhden asian, josta olen kiitollinen”, “laitan lenkkarit jalkaan ja astun ulos”, “Syön yhdellä aterialla jotain kasviksia, edes yhden parsakaalin palan” tai “tarkistan, että kuittien ja verkkopankista menneiden maksujen summat täsmäävät”. 

Tavan toteuttamisen tulisi olla aluksi niin helppoa, pientä ja vähän vaivaa vaativaa, että se on lastenleikkiä tehdä ja olisi melkein naurettavaa jättää se tekemättä. Salaisuus tässä on se, että pikkuhiljaa kun tapa juurtuu osaksi arkea, voi tapaa alkaa kasvattamaan lähemmäs lopullista kokoa/tapaa. Voit pala kerrallaan lisätä siihen osia, syödä enemmän kasviksia, kävellä ulkona muutaman minuutin, juoda myös lasillisen vettä aamuisin jne. Oleellista ei ole se kuinka ison muutoksen kerralla pystyt tekemään vaan se, kuinka pysyvän, miellyttävän ja sinulle sopivan tavan itsellesi voit luoda. Ja tähän liittyykin se toinen syy miksi uusi tapa ei muodostu pysyväksi.

Luo uusi tapa 30:ssä päivässä

Usein uusien tapojen muodostuksen yhteydessä puhutaan paljon itsekurista, tekemisestä ja puskemisesta. “Kun tämän ajan x jaksan ja teen vain niin lopulta se on tapa”. Koen kuitenkin itse, että tällainen tapojen luomisen kulttuuri sulkee meiltä ison voiman itsestämme pois, aiheuttaa pahoinvointia ja ennen kaikkea kun uusien tapojen muodostamisen voisit tehdä PALJON PALJON miellyttävämmin.

Tarvitsemme tapojen muodostukseen ehdottomasti maskuliinin toteuttavaa ja tekevää voimaa. Sitä, että toistamme uutta tapaa päivittäin, mutta yhtä lailla tarvitsemme feminiinin tietoa ja viisautta siitä, kuinka tämän uuden tavan muodostaminen tulisi sinun kohdallasi tehdä. Eikä siihen voi antaa vastausta kukaan ulkopuolinen, vaan vastaus löytyy sinusta itsestäsi. Se löytyy kuuntelemalla itseäsi ja etenemällä juuri oikeankokoisilla askelilla kohti tapaa, jonka haluat juurruttaa arkeesi. Tähän tarvitset luottamusta. Luottamusta itseäsi ja viisauttasi kohtaan, että toimit juuri oikeassa tahdissa, luottamusta siihen, että uusi tapa muodostuu vaikka etenetkin hitaammin itseäsi kuunnellen ja luottamusta siihen, että sinulla ei ole kiire minnekään vaan olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Kun uskaltaudut luomaan tapoja tästä luottamuksesta ja feminiinistä viisaudesta käsin, tulee niistä aivan erilaisia kuin vain puskevasta maskuliinista käsin muodostetut tavat. Ne ovat oikeanlaisia ja toimivia sinulle itsellesi, ne palvelevat sinua ja auttavat sinua aivan uudella tavalla etenemään kohti haluamiasi tavoitteita. Sinä olet edennyt noita tapoja muodostaessasi kuunnellen ja kunnioittaen itseäsi. Koen feminiinin voiman merkityksen ymmärtämisen merkittäväksi tekijäksi siinä, että ymmärsin kuinka voin rakentaa itselleni uusia tapoja, jotka kannattelevat ja luovat hyvää elämää itselleni. Millaisia tapoja sinä haluaisit luoda tasapainoisesta maskuliinista ja feminiinistä käsin?

Monesti ihmisillä, jotka ovat ymmärtäneet maskuliini ja feminiini merkityksen, on käsitys siitä, että tapojen muodostus on toksista ja maskuliinista puskemista ja, että parempi on elää vain “hetken lapsina”. Koen, että tämä on osittain totta, mutta jotta voimme elää, tarvitsemme vain yksinkertaisesti rutiineja. Sitä paitsi sinulla on jo niitä olemassa. Miksi siis et muodostaisi uusia rutiineja tasapainoisesta feminiinistä ja maskuliinista käsin? Tämä myös vapauttaa sinua elämässäsi viettämään enemmän aikaa hetken lapsena itseäsi kuunnellen, kun olet muodostanut itsellesi rutiinit asioista, jotka varmistavat sen, että elät hyvistä tunteista ja itsellesi hyvää tekevistä tavoista käsin elämääsi. 

Uusien tapojen muodostukseen olen luonut sinulle ja itselleni ladattavan sekä tulostettavan Luo uusi tapa 30:ssä päivässä -päivyrin. Sen avulla voit seurata 30 päivän ajan sitä, että tulet tehneeksi uuteen tapaan liittyvät toimesi. Voit esimerkiksi ruksia päivät, jolloin tulet toteuttaneeksi uuden tapasi mukaiset toimet. Lopuksi haluan vielä muistuttaa sinua yhden päivän säännöstä. Uuden tavan muodostaminen kestää joskus yhden välipäivän, mutta se ei kestä kahta peräkkäistä välipäivää. 

Tällä kertaa halusin helpottaa tasapainoista maskuliini energiaasi ottamaan käyttöön uusia tapoja tämän päivyrin avulla, mutta ehkä tulevaisuudessa jaan sinulle myös työkaluja siihen, kuinka helpottaa uusien tapojen muodostamista tasapainoisella feminiini energialla. 

<3 Henriikka

Luo uusi tapa 30:ssä päivässä

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Mitä teksti “Luo uusi tapa 30:ssä päivässä tasapainoisessa feminiini ja maskuliinienergiassa” herätti sinussa? Mitä ajatuksia sinulla heräsi tasapainoisesta feminiinistä ja maskuliinista uusien tapojen muodostuksessa? Millaisia uusia tapoja sinä ajattelit muodostaa? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.